3- No smoking

Fumatul Dauneaza Grav Sanatatii !!

* Unul din trei barbati de 40 ani care fumeaza 20 tigari pe zi sau mai multe va muri de infarct inainte de a se pensiona !* De fapt , fumatul dubleaza riscurile imbolnavirii de cancer !* In fiecare an 9.000 de romani mor din cauza fumatului !

* De ce fumatul afecteaza inima ?

Raspuns = Tutunul contine otravuri care pot dauna inimii si vaselor de sange (sanguine) .- Nicotina = o substanta nociva ce da dependenta , face ca bataile inimii sa se accelereze si sa ridice tensiunea arteriala temporar . De asemenea , mareste riscul de a se forma cheasuri de sange .- Monoxidul de carbon : un gaz otravitor este degajat cand arde tutunul. Inhalat de catre fumator , diminueaza cantitatea de oxigen din sange . ** Fumeaza si este posibil sa mor inainte sa te pensionezi .** CUM SA TE LASI DE TIGARI ???==> La inceput se stie ca este grau de crezut ca te poti lasa de tigari !Dar nu este chiar asa… ca sa te lasi de tigari trebuie sa faci urmatoarele lucrui :

1- Vreau sa ma las de tigari ,,neaparat,, pot..doar nu sunt in razboi sau mai departe

2- Daca continu sa fumez , o sa-mi fie rau in viitor.. sau chiar acuma nu ma simt bine.

3- Ce bine este fara fum,tigari

4- Te simti altfel , mai plin de viata , mai constient , mai bucuros..

5- Daca ai prieten/a , soti/a – cand va sarutati reciproc…este alt gust mai bun decatc gustul de tigari…mai sexy,mai excitant ! ( gustul sau mirosul de tigara te inhiba sexual !)

A- Incearca sa fumez normal 6-8 zile (depinde cat fumezi pe zi ) dar..ATENTIE !sa fumezi cu FILTRE.( cu filtrele este cea mai buna metoda de a te lasa de tigari , de ce? pentru ca tu fumezi normal ,,daca fumezi 20 tigari pe zi . Cu filtru poti sa fumezi 25 tigari pe zi,, la inceput are gust naspa..parca nu fumezi..dar asta este scopul…INCEARCA SI VEI VEDEA!!! )-( Cu filtru nu intra nicotina multa in corp si cu timpul nu mai simti nevoie sa fumez ! o sa simti ca nu mai ai nevoie sa fumezi si corpul tau nu mai cere !)*** In tigara exista mai multe substante ucigase… ~ 500 de substanse !!*** 70 % din oamenii care fumeaza cu Filtru se simt mai bine.. si nu mai simt nevoie sa fumeze Normal..)

B- La inceput este mai naspa..si te inervezi ca nu simti nimica (asta este scopul) continua sa faci aceasta procedura timp de 6 zile… incearca sa nu fumezi mult.

C- Nu incerca sa fumezi tigara fara filtru in acest timp! altfel trebuie sa faci procedura din nou…si e mare pacat…pierdere de timp ( apar stari de nervi)E-dupa ce ai terminat …a doua zi , incearca sa nu bei cafea/nes ..altfel iti aduce aminte sa fumezi (poti sa folosesti guma de misticat /sau bomboane daca vrei )

**Efectele care apari dupa lasarea de (DUSMAN!!) =

1- Stari de nervozitate

2- oboseala

3- miscare lenta

4- Durere de cap

5- si mai multe…

– Aceste stari dureaza 2-3 zile..( la unii efectul e greu , la altii mai usor)

Dupa ce au trecut 2 zile , inseamna ca ai succes- dupa 5 zile , mult mai bine – o saptamana : deja e spre succes.

– 10 zile = ai reusit sa realizezi cea ce trebuie ( Bravoo tie )

– 15 zile = Foarte bine

– La sfarsitul lunii = esti un geniu!!

Daca fumezi de 5 ani = iti trebuie 5 ani sa-ti cureti plamanii.

Daca fumezi de 10 ani = iti trebuie 6-7 ani sa le cureti

** Efectele care apari la oamenii care fumeaza :-

Durere de inima , durere de cap , lipsa ritmuliui de sport , oboseala , nervi , scadere in gandire , memorie… , vizibilitate scazuta , sex redus , concentratie scazuta , durere la nivelul stomacului , durere in gat , tusa continua , greutatea de a respira..etc..!!

Si astazi mai  nou, a aparut tigara electronica, este mai bine sa fumezi din tigara electronica decat tigara obisnuita.

Deja se stie diferenta ! Si care sunt calitatile si defectele fiecareia.